Er zijn geen artikelen gevonden om te bestellen.
Winkelmandje
menu

Nieuws

Relatiegeschenken bezig met opmars

zaterdag 06 januari 2018, 14:38:07
Relatiegeschenken bezig met opmars De economie trekt weer aan en dat merken wij ook in het aantal bestellingen. Wij bieden onze klanten ... » meer informatie

Bloembollen en zaden; een origineel en betaalbaar relatiegeschenk met een goed verhaal.

vrijdag 31 januari 2014, 05:40:34
Als je aan bloembollen denkt denk je aan Nederland. Wij zijn bekend om onze prachtige bloemen in alle kleuren en maten ... » meer informatie

Begonia weetjes

De Begonia is vernoemd naar Michel Bégon (1638-1710). Hij was intendance van San Domingo en later gouverneur van Canada. Hij hield erg van tuinieren en het kweken van bloemen. Toen Charles Plumier, een Franse botanist en monnik, de eerste Begonia in het begin van 1700 beschreef, gaf hij het de naam Bégon als eerbetoon aan Michel Bégon.

Zoals u waarschijnlijk weet is de Begonia is geen bloembol maar een knol en bestaat uit honderden soorten die allemaal in één categorie vallen, wortelachtige begonia’s. De bladeren van deze knolbegonia’s zijn groot en donkergroen.

Begonia’s kunnen in de volgende groepen worden verdeeld:
- Begonia Bertinii (hangende bloemen)
- Begonia crispa (enkelbloemige bloem)
- Begonia double (dubbel
- Begonia pendula (hangend)
- Begonia fimbriata (verkreukte en dubbele bloemen)
- Begonia marmorata (dubbelbloemige bloem) en
- Begonia multiflora maxima (kleinbloemige bloem). De bladeren zijn groot en donker groen

Begonia’s zijn doen in prima in huis maar worden toch nog voornamelijk gebruikt als borderplanten en bakbeplanting.

Begonia’s zijn niet winterhard. Ze kunnen niet tegen vorst. Je kunt ze daarom het beste planten in het voorjaar, als er geen kans meer is op nachtvorst. Wel kun je beginnen vier tot zes weken voordat je de begonia’s buiten kunt planten, alvast binnen beginnen met het opkweken. Op deze manier hebben de begonia’s een voorsprong en bloeien de bloemen eerder.

Om de knollen te laten overwinteren kun je ze opgraven in de herfst voordat de eerste nachtvorst is geweest. Bewaar ze in turf of vermiculite, op een koele en droge plaats. Je kunt ze dan het volgende jaar weer opnieuw planten.

WorldonBulbs heeft een uitgebreid assortiment van de beste kwaliteit Begonia’s direct van de teler. Kijk gerust eens rond op deze website voor ideeën voor uw tuin of pot.