Er zijn geen artikelen gevonden om te bestellen.
Winkelmandje
menu

Nieuws

Relatiegeschenken bezig met opmars

zaterdag 06 januari 2018, 14:38:07
Relatiegeschenken bezig met opmars De economie trekt weer aan en dat merken wij ook in het aantal bestellingen. Wij bieden onze klanten ... » meer informatie

Bloembollen en zaden; een origineel en betaalbaar relatiegeschenk met een goed verhaal.

vrijdag 31 januari 2014, 05:40:34
Als je aan bloembollen denkt denk je aan Nederland. Wij zijn bekend om onze prachtige bloemen in alle kleuren en maten ... » meer informatie

Zomerbloeiers

Is het mogelijk zomerbloeiende bollen in pot of mand te planten?
Vul de pot één kwart tot een derde met grond, zet de planten op goede diepte , zie de plantinstructies van WorldonBulbs, online bloembollen. Vul de open gelaten gaten op met grond tot 2 cm onder de rand van de pot. Deze extra ruimte is nodig om in de zomer water te kunnen geven.

Wat zijn goede zomerbloeiende bollen voor in potten?
Er zijn veel zomerbloeiende bloembolleng geschikt voor het planten in bakken en potten. Echte toppers zijn bijvoorbeeld: begonia, kleine dahlia's, Eucomis (Ananasplant), Zantedeschia en Oxalis. Voor alle formaten potten is wel een geschikte kandidaat te bedenken.

Zijn zomerbloeiende bloembollen winterhard?
Zomerbloeiende bollen komen van origine uit subtropische regionen zoals Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Ze houden van warme temperaturen en vochtige omstandigheden, en zijn niet winter hard. In het algemeen vallen zomerbloeiende bollen in de categorie zachte bollen, welke niet overblijven in omgevingen waar de vorst in de winter toeslaat.

Is het mogelijk om zomerbloeiers te laten overwinteren?
Bewarings-, temperatuurs- en vochtigheidscondities variëren per bolgewas. Voor sommige bloemenbollen zijn de bewaar condities bekend, terwijl dit voor andere weer niet zo is. Wanneer het klimaat zacht genoeg is voor speciale bollen, is het wijs om de bollen in de tuin te laten en ze goed te bedekken voor de winter begint. In veel gevallen zal de plant het volgende seizoen beter bloeien, voorbeelden hiervan zijn: Agapanthus, Amaryllis belladonna, Crinum, Canna en lelie. Daar tegenover is het met containers zo dat het beter is de bollen in de pot te bewaren en deze in bewaring te zetten, bijv in een vorstvrije schuur of garage.

Wanneer kan ik zomerbloeiende bollen planten?
Zomerbloeiende bloembollen kunnen worden geplant wanneer de grond temperatuur gemiddeld 13°C is. (Wanneer je de bollen voor deze temperatuur plant zullen de bollen niet actief gaan groeien, wat kan leiden tot rotten van de bol.) Over het algemeen is de stelregel na de ijsheiligen (11, 12, 13 en 14 mei) de bollen planten. Zomerbloeiende bollen groeien waar andere planten in de zomer ook groeien.

Ik heb gisteren bij droog weer mijn bollen geplant. Moet ik nu water geven?
Bollen in de tuin hebben maar weinig water nodig. Er is wel wat vocht nodig om de wortels een prikkel te geven om zich te ontwikkelen. Als uw tuin werkelijk heel droog is en er geen vooruitzicht is op een bui in de komende week is het raadzaam wat water te geven.

De grond is nog hard van de vorst. Hoe moet ik mijn bollen bewaren totdat ik ze kan planten?
De bollen moeten droog en koel bewaard worden. Bij voorkeur in een droge vorstvrije garage of bijkeuken.

Kunnen bollen in iedere grondsoort geplant worden?
Bollen kunnen eigenlijk in iedere grondsoort geplant worden. In erg zanderige tuinen zal tijdens warme droge zomers meer water gegeven moeten worden dan in tuinen met kleigrond.

Hoe lang bloeien dahlia’s en gladiolen?
Dahlia’s bloeien vanaf half juli tot de eerste nachtvorst, mits er iedere week de uitgebloeide bloemen uitgehaald worden en er voldoende zon en water is. Gladiolen bloeien vanaf half augustus. De bloeitijd is omstreeks drie weken. Dit hangt af van de temperatuur en de hoeveelheid zon.

Kan ik dahlia’s in mijn schaduwtuin planten?
Dahlia’s minnen zonlicht. In de volle zon zal de dahlia pas echt mooi en rijk bloeien.

Kunnen slakken en muizen mijn dahlia’s opeten?
Slakken kunnen schade toebrengen aan de bladeren van dahlia’s. Zodra u aanvreting ziet moet u proberen de slakken te verjagen. Muizen lusten de dahlia knol niet.

Hoe groot moet de pot zijn waar ik 3 dahlia’s in wil planten?
Drie dahlia’s vragen om een potmaat van minimaal 25 cm doorsnee. Als u een dahlia lekker ruim in de grond plant zal u beloond worden met een rijkere bloei. Dahlia’s hebben ook veel water nodig en als de pot lekker ruim is zal de dahlia minder snel last hebben van droogte.

Is een schaal onder een pot met zomerbollen goed of slecht voor de bollen?
Door een schaal onder de pot met zomerbollen te zetten vergroot u de watervoorraad van de pot. Tevens hebt u een betere controle of er nog voldoende water is voor de bollen. Het is natuurlijk wel zo dat de pot een perforatie in de bodem moet hebben. Een dichte pot zal geen water op kunnen nemen uit een schaal.

Kan je dahliaknollen uit elkaar breken om er meer te hebben?
Dahlia,s kunnen niet uit elkaar gebroken worden. De knollen zijn verdikte wortels die aan het groeipunt vast zitten. Als er een knol afgebroken wordt heeft die geen groeipunt en kan dus niet uitlopen.